Föreläsningar.

PERSONLIGT LEDARSKAP.

Vi lever i en tid när allting förändras, hela tiden. Vi måste själva ta ansvar för att vara uppdaterade, annars väljer vi helt enkelt att vara utanför. Det är förstås helt okej, bara vi är medvetna om vår egen roll och ansvar.

En arbetsplats är en del av samhället. Vi väljer inom vilket område vi vill arbeta, oftast utifrån vad vi är intresserade av. Inte sant?

De företag som fungerar bäst idag, där de anställda trivs bäst och når bäst resultat, är de ställen där människorna som representerar arbetsplatsen visar personligt ledarskap och ansvar för sin del. Oavsett om man är vaktmästare eller chef är vi alla ledare och har ett eget ansvar. Att känna stolthet över att tillhöra en organisation leder till att vi tar ansvar för hur vi bemöter klienter och hur vi utför våra uppgifter.

Den här föreläsningen bygger på Robin Sharma’s ledarskapsfilosofi: ”The leader who had no title.” En filosofi som bygger på ovan nämnda principer och som används inom företag som Nike och många andra. Robin Sharma är en av världens ledande ledarskapsutvecklare.

Målsättningen är att de anställda ska känna sig värdefulla, att det gör skillnad att de kommer till jobbet, och att de genom att ta personligt ansvar för sina uppgifter finner en större mening, både på arbetet och övriga livet.

Alla som är ledare oavsett titel ställer sig frågan: Hur kan jag hjälpa dig?

Ledarskap handlar om att se det bästa i människor som aldrig sett det bästa i sig själva.

Vem jag blir är långt mycket viktigare än vad jag äger.

 

 

 

Alla människor har en historia- Men bara du bestämmer om den ska styra din framtid.

Vad betyder det, att alla har en historia? Från det vi föds, beroende på vilket sammanhang vi hamnar i, får vi inpräntat i oss vem vi ska vara, hur vi ska vara, om världen är spännande eller farlig, vilka som är goda eller onda, med mera. Problemet är bara att den som ger oss sanningarna gör det utifrån sin världsbild, den kanske inte alls passar med din, eller hur? En mamma som vuxit upp i en våldsam miljö kommer troligtvis föra över sina rädslor och hinder på sitt barn, även om de lever i den mest harmoniska av miljöer om hon inte blivit medveten om vad som påverkar henne. Att bli medveten är alltid nummer ett.

Problem i vårt mående uppstår när vi förtränger våra egna känslor och behov för att passa in- för att vi ska få vara en del av flocken. Känner du igen det?

I den här föreläsningen går vi igenom hur vi blir de vi är, men också hur vi kan göra för att leva efter vår egen sanning. Att byta ut våra grundläggande, inlärda livstema mot något vi själva bestämmer över. Vem vill du vara resten av ditt liv?

Du får också redskap för att lära dig att snabbare förstå hur andra människor fungerar och hur du därigenom kan skapa bra relationer, vara en bättre chef, förälder eller partner, med mera.

Hur bygger man upp en självkänsla som aldrig fick chansen att växa och bli en hjälpare istället för stjälpare? Väldigt många har en historia som inneburit att de lever med en låg självkänsla. Det är en av de vanligaste orsakerna att människor söker hjälp. Och det är viktigare än vi tror att bygga upp den. För om inte du tror på dig själv, vem ska göra det då?

Genom att förstå hur du blev den du är, kan du också skapa den du vill vara. Och börja på ett nytt kapitel, byggt på sanningen, inte en illusion.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s