Rätt fokus.

Tillbaka i skolvärlden bland barn och föräldrar, tänker jag på en sak som fastnat lite mer, bland alla goda råd man kan dela ut. En av mina favoriter när det handlar om att utvecklas som människa är Paul McGee, och han och hans fru har en bra strategi när det gäller att skapa en god grund hos sina barn, för att undvika att hamna i prestations och resultatträsket.

När barnen pluggar inför ett prov eller annan större uppgift, och när allt arbete inför själva provtillfället är klart, när det inte går att göra mer, då firar man. Hittar på något kul helt enkelt, för att fira arbetsinsatsen istället för själva resultatet.

Jag tycker det är en sund inställning och fokuserar på det viktiga: att göra så gott man kan, med de resurser man har.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s