Redo att byta ut gamla kopplingar?

Vi människor är komplicerade. Men ändå inte. Det vi strävar efter är att undvika det som gör ont och nå det som ger oss känslor av lust/må bra.
Så om du har saker i ditt liv som du vill göra eller uppnå men aldrig lyckas med, har du någonstans förknippat med mer negativa känslor än det som känns gott. Du har skapat en laddning, positiv eller negativ. Likt en magnet, du dras till eller stöter ifrån.

Ta relationer som exempel. Har du i ditt inre förknippat relationer med negativa, smärtsamma minnen, kommer du aldrig uppnå en lycklig, varaktig relation. För i ditt undermedvetna lyder regeln att det till slut kommer göra ont och du bör se till att lämna det där snarast. Och på något sätt blir det i uppbrottet en bekräftelse i att det var sant och laddningen förstärks. Även om vi, kanske omedvetet, bidrog till det.

Ska vi ändra något beteende, oavsett om vi vill få en relation, träna regelbundet eller sluta röka, måste vi ändra våra känslomässiga kopplingar till det. Vad vi valt att ge det för betydelse. För det finns ingen bestämd sanning, vad något betyder är helt olika för olika människor, eller hur? Du bestämmer helt själv vilken mening du ger vad som helst i ditt liv.

Om någon vill sluta röka men egentligen tycker att det är helt underbart att gå ut på balkongen och få en stund för sig själv, dela det med sina närmaste vänner, ja vilka positiva attribut som helst, kommer han aldrig sluta. Inte förrän att röka står för smärta, negativa, äcklande känslor, kommer det vara möjligt.
Så om du försökt skapa en förändring på något område i ditt liv, undersök vilka känslor du förknippar med det, innerst inne.

Och var ärlig, det är ingen annan som hör Börja sedan aktivt förknippa andra motsatta känslor, se, hör, känn hur det känns att säga ja eller nej, beroende på om du vill skapa eller bryta något.

Med rätt känslokopplingar kan du uppnå vad du vill. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s