Du är unik. Var stolt över dig själv och den du är.

Hej!

Jag känner inte Dig, men en sak vet jag: Du är unik. Du har något speciellt inom dig. Jag är helt säker på det, för tänk på att:

När du fyller 20 år har du gått 175200 timmar i Livets skola, och vid 40 har du hunnit med 350400 timmar. Och ingen annan har gått samma kurser som du. Ni må ha gått samtidigt, men inte på samma lektioner. Din utbildning, dina erfarenheter i Livets skola är unik. Precis som du är.

Från det vi föds kommer människor försöka påverka dig att se på livet enligt hur de lärt sig att man bör, ska eller måste vara. Det börjar med våra närmaste, fortsätter med förskola, skola, arbetsplatser, ja listan är lång. Inte minst försöker omvärlden, samhället och marknaden, tala om för dig vad som är rätt och fel. För att du ska passa in. Inte för din skull, utan för deras.

Jag är helt säker på att Du har saker inom dig som du drömmer om, som du avstått från för att det inte passar in, för att du är rädd för vad andra ska tycka om du uttrycker det, för att du vill vara till lags. Det är mänskligt, vi vill vara omtyckta. Särskilt av dem vi är nära. Att bryta sig ur invanda mönster och roller är svårt. Särskilt om vi inte får stöd av dem runt oss. Faktum är att det är det svåraste i att göra förändringar i livet, att vår omgivning reagerar och vi blir oroliga och går tillbaka till det gamla. För att det är enklast så, vi vill inte ställa till det. Och det är mänskligt, vi vill inte hamna utanför flocken, varken människor eller djur.

De allra flesta söker efter svaret på Livets gåta någon gång: Vem är jag egentligen, vad är mitt syfte här? Alla hamnar vi någon gång i ett skede i livet när vi ifrågasätter meningen med det. Då söker vi oftast svaret utanför oss själva, lägger återigen kontrollen i andras händer. Och visst, vi kan behöva någon annans hjälp att guida oss, att sortera i vårt letande efter förståelse och mening.
Men en sak ska du veta: Du har allt du behöver inom dig. Du har något unikt att bidra med. Och du vet säkert vad, bara att du inte har fått stödet att utveckla det, att tro att det är möjligt för dig att leva som du egentligen vill.

Så börja med den tanken. Det är möjligt. Säg det så ofta du kan till dig själv: Det är möjligt. Många drömmar stannar vid att det känns för stort och överväldigande. Gör inte det misstaget.
Alla människor har en historia. Din är unik. Dina upplevelser är unika. Använd det på ett sätt som gör skillnad för dig, och jag garanterar att det kommer göra det för många andra också.

Och glöm inte, det är möjligt, vad det än är du drömmer om. Låt ingen annan få dig att tro något annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s