Ibland betyder ord mer än vi förstår.

2008, jag tror det var i maj, fick jag ett mail. Inget konstigt i sig, men det här mailet var så fantastiskt att jag har sparat det. Ibland när jag känt att självförtroendet sviktat, eller att jag behövt få lite tro på mig själv som en skrivande människa, har jag läst det där mailet.

Det var från en kvinna som läst min blogg. Hon hade hamnat där av en slump men blivit kvar hela dagen. Hon hade hämtat en kopp te, läst, skrattat, gråtit, nickat och hummat, tagit en cigg, läst vidare … ja ungefär så. Hon tackade mig från djupet av sitt hjärta för upplevelsen och bad mig att den dagen jag fick ge ut en bok, att jag skulle meddela henne det så hon fick komma till Göteborg och tacka mig personligen för vad jag betytt för henne. Hur stort tror du det kändes för någon som börjat blogga ett par år tidigare och då tänkte att ”vem f-n skulle bry sig om vad jag skriver?”

I juldagarna tog jag fram det där mailet. Jag skrev ett meddelande till henne, vi har inte hörts på åtminstone fyra år, hennes blogg har varit borrtagen sedan lång tid. Men jag skrev till den mailadress jag hade sparat. Jag skrev att jag brukade tänka på henne och det mailet hon skrev, hur mycket det betytt för mig. Att min bok var klar och att jag ville hålla mitt löfte att höra av mig.

Jag tryckte på sänd och hoppades att någon gång få höra från henne. Precis innan jag somnade den kvällen kollade jag inkorgen och blev så glad att jag satte mig upp i sängen. Hon hade redan svarat!

Det var ett innehåll som gjorde mig ungefär lika glad som i det första. Hon hade flyttat utomlands och ännu bättre, hittat kärleken där. ”Tack vare ditt sätt att beskriva känslor kunde jag förändra mitt sätt att se på livet”, skrev hon.

Om det skulle vara så att jag bidragit till hennes nya liv är jag väldigt glad. Mest glad är jag att hon funnit lyckan och kärleken. Vad det beror på spelar ingen roll. Egentligen.

Det fina för mig i den här historien är att hon är på väg till Sverige. Och då komma till Göteborg och träffa mig. Det, är något jag verkligen ser fram emot!

2 thoughts on “Ibland betyder ord mer än vi förstår.

  1. Erik januari 6, 2014 / 9:53 e m

    Det är guld Johnny. Ni förtjänar det, båda två, och jag vet inte vilket som är mest fantastiskt här: att du sparade (och hittade!) adressen, eller att den fortfarande gäller.

  2. johnnymartinsson januari 6, 2014 / 11:33 e m

    Tack Erik! Ska bli så kul. Visst var det häftigt? Blev väldigt glad för att hon behållit den 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s